ΕΚ ΤΗΣ ΑΦΙΞΗΣ ΤΟΥ Ι. ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΤΟΥ ΕΝ ΑΓΙΟΙΣ ΠΑΤΡΟΣ ΗΜΩΝ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΡΧΙΕΠ. ΜΥΡΩΝ ΤΗΣ ΛΥΚΙΑΣ ΕΚ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012

           Το απόγευμα της 27ης Ιουλίου, αφίχθη στην Ενορία μας το Ιερό Λείψανο του εν Αγίοις Πατρός Ημών Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού, εκ του ομώνυμου Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίου Νικολάου Οινουσσών, τη ευλογία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου.
         Μετά την λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου. ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας, χοροστάτησε στην Δοξολογία, κατά την οποία έδωσαν το παρών οι πολιτειακές και στρατιωτικές αρχές με ιδιαίτερη παρουσία αυτή, των εκπροσώπων του Ν.Α.Σ.Χ. και του Λιμενικού Σώματος της Χίου το οποίο και ανέλαβε την μεταφορά του Ι. Λειψάνου από και προς τις Οινούσσες .
 
         Ο Σεβασμιότατος αφού ευχαρίστησε τον π. Νικόλαο Καραβά Πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου Οινουσσών, όπως και όλα τα Μέλη του Ε.Σ., για την απόφαση τους να επιτρέψουν την μεταφορά του Ι. Λειψάνου, ευχαρίστησε επίσης ιδιαίτερα τους διοικητές του Ν.Α.Σ.Χ., του Λιμενικού Σώματος και της ακαδημίας πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού για την παρουσία τους και την συμβολή τους στην όλη τελετή.

         Τέλος τόνισε ευχαριστώντας τον Ιερό Κλήρο και τον ευλαβή  λαό τα εξής : «…εύχομαι ο τριαδικός Θεός, ο οιακιστής και κυβερνήτης του σκάφους της Εκκλησίας μας, δια των πρεσβειών της ολκάδος θελώτου σωθήνε Υπεραγίας Θεοτόκου και πλεόντων ρύστου Αγίου Νικολάου, να ευλογεί και να υγειάζει όλους, ιδιαίτερα δε τους ναυτικούς μας, σε όλους όμως να δίνει την δυνατότητα να διαπλέουν με την πυξίδα του Ευαγγελίου, δηλαδή του θελήματος του Θεού, το πέλαγος της ζωής, για να προσορμίσουμε όλοι στο λιμάνι της σωτηρίας του Θεού.» .
         Μετά το πέρας της Δοξολογίας τελέστηκε, Μέγας Εσπερινός και Ιερά Αρχιερατική Αγρυπνία.     








Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΟΜΙΔΗΣ Ή ΠΡΟΘΕΣΕΩΣ (φωτο. π. Ι.Ν. Κουντουριάδη)

Ο ΑΓΙΟΣ ΡΗΓΙΝΟΣ Ο μαρτυρικός ιεράρχης της Σκοπέλου και θαυματουργός πολιούχος άγιος του νησιού

Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ (1509 -1579) Ο εκ Τρικάλων Κορινθίας θαυματουργός προστάτης των Ορθοδόξων και πολύτιμος πνευματικός θησαυρός της Κεφαλληνίας